Nej, OPV Online är ett riktigt Digital Asset Management. Bilder som lagras kan kopplas mot aktiva GTIN, men systemet kan också lagra vilka dokument eller media som helst och de behöver inte ha GTIN.

Absolut. Våra tjänster för fotografering och bild-retusch är för alla leverantörer som önskar komplettera med dessa tjänster för sin bildlagring på OPV Online. OPV har kvalitets- och valideringskrav som måste följas om ni vill ladda upp digitala bilder till OPV Online.

Om ni glömt era inloggningsuppgifter så kan OPV inte maila dem till er, ni måste ansöka om nya uppgifter. Alla lösenord för alla användarkonton i våra system är krypterade, så inte ens OPV kan se dem. Har ni glömt ert användarnamn (är oftast er e-mail adress) kan ni maila oss på OPV för att få den skickad till er, men lösenord måste ni generera på nytt.

Produktbilder med ett aktivt GTIN och olika sorters effekter, såsom exempelvis spegling, kan bara publiceras i OPV Online. Så länge produktbilden också har en arbetsbana eller urklippsbana kan OPV:s maskinvalidering skapa en PRIMÄR produktbild som är GS1 godkänd. Den uppladdade originalbilden med speglingseffekt publiceras som SEKUNDÄR produktbild utan urklippsbana.

Laddar ni upp bilder som kan fungera som originalbild både för OPV Online och OPV Space, kan ni ladda upp dem till fliken Marknadsbilder. Bilden kommer maskinvalideras och sedan manuellt valideras för att passa bägge systemen. Skriv gärna i orderbeskrivningen att bild är för bägge systemen.

OPV Orders maskinvalidering kan inte validera bilder i filformatet *.eps. Dessa bilder måste sparas om till ett filformat som stödjes av OPV Order alternativt laddas upp till fliken “Övriga bilder”. Observera att primära produktbilder knutna till ett aktivt GTIN som laddas upp till “Övriga bilder”, kommer debiteras enligt produktionskostnader för efterbearbetning av produktbild.