OPV har ingått partnerskap med 1Worldsync

Det svenska familjeföretaget OPV In-Store Promotion, beläget på Öland, har tecknat ett samarbetsavtal med världens största företag inom produktdatahantering, 1WorldSync, med säte i Tyskland och USA.

Avtalet innebär att OPV In-Store Promotion, Sverigeledande inom bild- och produktinformationshantering, och 1WorldSync, världsledande inom produktinformation och datapoollösningar, slår ihop sina tjänster och know-how på den svenska marknaden. 1WorldSync är certifierade för Global Data Standardization Network (GDSN), vilket ger full täckning för GS1-certifierade produkter och tjänster

Kundfördelar

Det är med stolthet vi kan presentera vår nya samarbetspartner. Tillsammans med 1WorldSync kan vi nu erbjuda den svenska marknaden ett komplett, kvalificerat system för kvalitetssäkring, lagring och distribution av artikeldatainformation och bilder enligt GS1-standard. Det är något vi är mycket glada över, säger Johan Danielsson, vd på OPV och konstaterar:
Fördelen för varuproducenter och kedjor på den svenska marknaden är att de nu får tillgång till ett globalt system som ligger i framkant vad gäller utveckling och kompetens, och att de kan dra nytta av 1World Sync´s globala expertis inom produktinformationsområdet.

OPV ledande i Sverige

1WorldSync valde OPV som samarbetspartner för deras avancerade produktdatahantering, bild- och datafångstkapacitet och för deras stora kunnande om den svenska marknaden, speciellt när det gäller kedjornas och producenternas behov, säger Klaus Schmid, Executive Vice-President och Managing Director Europe på 1WorldSync.

OPV som är branschledande på den svenska marknaden är specialiserade på bilder och information omfattande allt från fotografering och bildredigering till mediesystem och webbapplikationer. Kunderna – varuproducenter, kedjor och branschorganisationer – finns främst inom dagligvaruhandeln, men även inom läkemedels- och kosmetikasektorn.

Komplett erbjudande

OPV och 1WorldSync kommer gemensamt att erbjuda varuproducenter och detaljhandelskedjor ett komplett system för validering, hantering, lagring och distribution av artikeldata och bilder enligt GS1 Standard.
Vår förhoppning är att samarbetet med OPV kommer att stärka vår ställning på den svenska marknaden, och möjliggöra för såväl inhemska som globala kunder att synkronisera sin produktinformation med svenska och internationella handelspartners via GS1 GDSN, säger Klaus Schmid.

Fakta

1WorldSync är världens största leverantör av tillförlitlig produktdata med mer än 15 000 kunder i 54 länder. 1WorldSync är certifierade enligt GS1 Global Data Synchronization Network™ (GDSN®).1WorldSync lösningar och tjänster gör det möjligt för företag att utbyta produktinformation över köp-och säljkanalerna hos sina handelspartner, via en molnbaserad plattform – med lösningar såsom Supply Chain Enablement, Product Risk & Compliance, och Omni-Channel Commerce. 1WorldSync ägs gemensamt av medlemsorganisationerna i GS1 Tyskland och GS1 USA, de mest framstående organisationerna för utveckling av globala standarder, för att identifiera, inhämta och distribuera produktinformation.

Läs mer på: http://www.1worldsync.com

OPV In-Store Promotion AB är ett IT-företag beläget i Färjestaden på Öland. Sedan 1992 utvecklar OPV produkter och tjänster till svenska och nordeuropeiska varuproducenter, grossister och branschorganisationer inom detaljhandeln. Företaget har fokus på produkt- och tjänsteutveckling. Genom ett nära samarbete med varuproducenter och grossister tillhandahåller OPV ett komplett webbsystem för effektiv hantering av produktbilder med tillhörande produktinformation i alla sammanhang.