Kreativa tjänster

OPV Media Systems AB har intern know-how att utveckla och skapa i princip vad som helst. Istället för att presentera allt vi kan, så presenterar vi istället här nedan lite av vad vi hjälpt våra kunder med.

Coca-Cola Enterprise Sverige AB

Coca-Cola Enterprise Sverige AB är anslutna till OPV Online, där de inte bara lagrar digitala produktbilder på produktförpackningar utan också allt digital material såsom exempelvis bilder på måltider. Coca-Cola ville ha ett dynamiskt system som möjliggjorde för externa användare att själva skapa menyer. Vi byggde en plattform vars syfte är att låta användare via access till Coca-Colas bildbank skapa skyltar avsedda att hängas upp på restauranger och gatukök.

Skyltarna ska framför allt visa olika rätter med beskrivningar och priser – ibland med bilder. Vissa av bilderna ska kunna bytas ut mot andra som ska finnas i ett speciellt bildarkiv och kunna skalas och positioneras. Vissa av texterna ska kunna skrivas in fritt såväl som priser.

Skapade skyltar ska kunna sparas och laddas in på nytt. Skyltarna ska även kunna skickas direkt till ett visst tryckeri med en knapptryckning eller sparas som en fristående PDF-fil.

Netto Marknad AB

Netto efterfrågade ett Digital Asset Management system där de själva kunde administrera sina mediafiler. Valet blev OPV Storage. OPV Storage är en webbaserad bild- och produktdatabas för lagring av bilder, illustrationer, presentationer, dokument, PDF:er, filmer etc. OPV Storage är ett system där kunden själv administrerar allt och som kan hantera alla sorters behörighetsnivåer. Systemet är dynamiskt och användare sköter själva det dagliga arbetet med uppladdning av digitalt material samt skapar sina egna katalogiseringar med unika menyträd. Administratören sköter behörighets-policyn och förser användare med access till systemet.

OPV Storage kan användas som en gemensam plattform i produktionsflödet av marknadsmaterial eller framtagning av förpackningsdesign. En stor fördel med OPV Storage är att det är integrerat med OPV Online och kan utbyta information sinsemellan. Detta möjliggjorde för Netto Marknad AB som Dagligvarukedja och Private Label, att lagra sitt egna digitala material i OPV Storage och samtidigt komma åt lagrade produktbilder från andra leverantörer i OPV Online, allt från ett och samma system.

Guldfågeln AB

GuldFågeln AB önskade en ny modernare hemsida. Grafik och layout levererades av tredjepart medan funktion och utseende implementeras av OPV. Idé till layout och funktion som ligger till grund för denna sida har levererats av GuldFågeln AB.

Den nya hemsidan har stort fokus på samspel med sociala medier, produktinformation och framförallt recept. Den ska också vara anpassningsbar efter olika skärmstorlekar (”responsiv”) så som för mobiltelefoner, högupplösta mobiltelefoner/surfplattor och datorer.

För att förenkla administrationen för GuldFågeln AB:s administratörer byggs den nya sidan på WordPress som plattform. WordPress är ett CMS (Content Management System) som idag används till allt ifrån större företagssidor till små enkla bloggar då det är ett väldigt anpassningsbart system.

WordPress har stöd för en mängd olika utbyggbar funktionalitet via plugins och teman. Man kan utveckla egna plugins vid behov eller använda sig utav färdiga. Ett tema är det som avgör utseendet på hemsidan med html, css, bilder, layout m.m.

Findus Sverige AB

Findus Sverige AB har sin produktdata och bilder lagrade i OPV Online. Findus valde OPV:s grafiska avdelning för framställning av deras Sortimentslistor, då OPV sitter på all godkänd data, koder och bilder som krävs för att producera Sortimentslistor.

Behöver ni Hjälp?

OPV Media Systems AB kan hjälpa er med just det ni efterfrågar, systemutveckling, app-utveckling, avancerade fotograferingstjänster, trycksaksframställning etc. Kontakta oss på OPV med just er idé, så spånar vi tillsammans fram något fantastiskt.
Tel. +46 (0)480-496 100
E.post. info@opv.se